Verlaging Britse pond goed nieuws voor een citytrip naar Londen

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

Houd de wisselkoers in de gaten

De waarde van de Britse pond is de laatste tijd weer gezakt door een verlaging van de kredietstatus. Op 22 februari heeft Moody’s namelijk de kredietwaardigheid van het Verenigd Koninkrijk verlaagd van AAA naar AA1 (voor het eerst sinds 1978).

Dit is goed nieuws voor iedereen, die een citytrips naar het Verenigd Koninkrijk plant, daar je nu meer ponden voor je euro’s krijgt. Bereken dit alvast via een valuta omrekenen website, zodat je weet welke wisselkoers momenteel geldig is.

De reden dat het steeds beter is om al vooraf in België Euro’s naar Britse ponden te laten omwisselen, komt doordat geld opnemen bij een Engelse bankautomaat je soms hoge kosten kan opleveren bij je eigen bank.

Zeker in een stad zoals Londen blijft het nog altijd handig om cash geld bij de hand te hebben en niet enkel op creditcards te vertrouwen. Vele winkels, café’s en marktjes aanvaarden nog steeds enkel cash geld.

Een goede tip dus voor iedereen, die momenteel een citytrip naar Londen aan het plannen is, is om de wisselkoersen van de Britse pond wat in het oog te houden en reeds op tijd je Britse ponden te gaan reserveren.

Vandaag op 22 maart is de wisselkoers de volgende:

  • 1 Euro = 0,7965 Brits pond
  • 1 Britse pond = 1,11 Euro

britseponden

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...