Eekhoorns spotten in Londen: alle tips!

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

Waar kun je de schattige beestjes vinden in Londen?

In Londen vind je in de parken een groot aantal eekhoorntjes, in het Engels ook wel ‘squirrels’ genoemd. De schattige beestjes worden door een groot aantal Londenaren en toeristen omarmd, anderen hebben er niets mee en noemen ze ‘Tree rats'(boomratten). Wij behoren tot de eerste categorie, wij zijn namelijk groot liefhebber van het spotten van de eekhoorntjes in Londen en vertellen je er in dit artikel dan ook alles over!

De eekhoorns
In België en Nederland vind je in bosrijke omgevingen de bruine eekhoorns, deze soort is zoals je wellicht weet erg schuw en zal niet zo snel op je af komen. In Londen vind je grijze eekhoorns, deze komen van origine uit Amerika en zijn ooit los gelaten in het Verenigd Koninkrijk. De beestjes wisten zich zo goed te redden dat ze ondertussen de bruine eekhoorns hebben verdreven uit Engeland. De beestjes zijn dan ook een stuk brutaler dan de bruine variant en daardoor ook een stuk tammer. Dit maakt het zo leuk om naar de Londense parken te gaan om de schattige beestjes te spotten, ze komen gerust naar je toe en durven zelfs op je schouder te springen!

eekhoorn

De beste locaties
In Londen heb je wat ons betreft één plek waar je absoluut moet zijn om eekhoorntjes te spotten en dat is St. James Park. Dit schitterende park is gelegen nabij Buckingham Palace. Kijk goed in de grasvelden, bomen en struiken en je zult al snel de snelle beestjes vinden. Regelmatig lopen ze ook gewoon op de voetpaden en proberen ze wellicht jouw lunch te stelen ;-). Houd wel rekening met de gezondheid van de beestjes en ga ze niet lokken met slecht eten. Dop pinda’s en ongezouten noten zijn het gezondste voer, geef niets anders.

St James Park

Een alternatief voor St. James Park is het grote Hyde Park, de eekhoorn populatie is hier echter een stuk minder.

Iets aan dit artikel gehad? Post de leukste foto’s van jouw eekhoorntjes avontuur op onze Facebook pagina.

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...