Londen in het kort

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

Belangrijke informatie over Londen

Londen is een speciale stad, het trekt namelijk jaarlijks meer dan 25 miljoen bezoekers en toeristen. Voor het warme zonnetje moet je hier niet komen maar wel voor het cultuur gehalte dat deze stad biedt.

Bevolking

Londen telt momenteel meer dan 7,5 miljoen inwoners en de grens van 8 miljoen zal allicht in 2016 overschreden worden. Londen wordt hierdoor een van de dichtst bevolkte steden van Europa.
De grenzen van Londen zijn dikwijls een discussie punt. Men weet namelijk niet exact waar deze grens ligt. In dit punt van Londen is de bevolking het dichtst, maar dit schommelde al eens in de loop der jaren. Momenteel kent Londen en opwaartse groei en als je zelf kijkt in de ruimste zin, is er zo’n plaats voor een 12 à 14 miljoen inwoners.

Etniciteit

Een derde van de inwoners van Londen is van een andere afkomst. Er wonen in Londen namelijk veel buitenlanders en dit blijft jaarlijks stijgen omdat Londen zo’n populaire stad is. In 2006 woonden er in Londen 2,3 miljoen buitenlanders, in 1997 waren dit er nog maar 1,6 miljoen. Een groot deel van deze buitenlanders zijn voornamelijk de Indiërs.

Klimaat

Londen bezit een mild klimaat, dit houd in dat het er in de zomer niet al te warm is maar dat het er ook in de winter zelden sneeuwt en vriest. In beide gevallen zullen er altijd wel uitschieters zijn, maar de tendens gaat zo al een hele tijd terug. Het zal ook niet altijd dezelfde temperatuur behouden, de bezoekers van Londen kunnen elke dag verrast worden met een minder leuke regenbui.

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...