De Londense taxi

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

De voordelen van een Engelse taxi

Naast de gekende Underground Tube, is het in Londen ook een uitstekend idee om een taxi te nemen, al was het maar omdat het zo goed past bij de manier waarop veel toeristen de stad graag zien. Neem bij voorkeur een taxi naar een van de musicals in Londen, zodat u op een heel stijlvolle manier aankomt.

Zwarte klassieke Londense taxi

Uiteraard kunt u in Londen kiezen voor de typische Londense taxi. Het gaat om de zwarte modellen die op een klassieke manier zijn vormgegeven en op die manier zorgen voor een uitgebreide mate van klasse. Het is de ideale voorbereiding op een romantisch diner voor twee, maar kan uw voeten daarnaast
ook wat rust geven wanneer u een dag lang heeft gewinkeld of bezienswaardigheden heeft gezien.

Uiteraard zijn er ook andere Londense taxi’s beschikbaar in meer opvallende kleuren, bijvoorbeeld wanneer u iets minder met de tradities heeft.

Tarieven van de taxi

De tarieven van de taxi vallen in Londen behoorlijk mee (zeker als je dit vergelijkt met zelf autorijden in Londen), waardoor het verstandig is om er een keer een aan te houden. Het standaardtarief start met een instaptarief van maximaal 7,50 euro (inclusief eerst 2mijl), daarna bedraagt dit 2,20 pond per mijl.

U kunt met maximaal 5 personen plaatsnemen in de taxi. Men zal u geen aanvullende kosten berekenen voor eventuele bagage die u mee wenst te nemen, waardoor u een eerlijke prijs betaalt voor de rit. U kunt de chauffeur van de Londense taxi een fooi geven van 10%, maar over het algemeen zullen zij de kosten vanzelf al naar boven toe afronden.

Let er trouwens op dat Engelsen houden van orde bij bijvoorbeeld het aanschuiven voor een taxi. Het is not done om een rij mensen voor te steken.
taxilonden

Opkomst van Uber

Naast de oeroude Black cab’s is er nu vooral het groeiende “leger” van Uber taxi’s, die je vie de eenvoudige smartphone app kan oproepen. Check zeker de tips voor het vinden van Uber promocodes.

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...