Autorijden in Londen – Congestion charge

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

Weetjes over het autorijden in Londen

1 van de manieren om naar Londen te reizen is met je eigen wagen naar Londen rijden.

Wilt u gaan autorijden in Londen? Dan is het verstandig om er in ieder geval rekening mee te houden dat men links rijdt. Daarnaast is het verstandig om vooraf kennis te nemen van de Congestion Charge zoals die is ingevoerd in de stad, om het privégebruik van auto’s in de stad terug te dringen.

autorijden

<h2

Het links autorijden in Londen lijkt wellicht niet direct een probleem, aangezien we onze auto allemaal naar de andere kant van de weg kunnen sturen. Dit neemt echter niet weg dat een rotonde ook ineens andersom werkt en dat u iedere keer dat u normaal gesproken naar rechts zou kijken ineens eerst links dient te kijken. Zorg ervoor dat u zich goed op de weg kunt concentreren.

Op die manier is het autorijden in Londen goed mogelijk, al kunt u aan de andere kant ook uitstekend gebruik maken van het openbaar vervoer.

Congestion Charge in Londen

Een groter obstakel is dat het autorijden in Londen ontmoedigd wordt door de Congestion Charge.

Men heeft die op 17 februari 2003 ingevoerd, om rol te kunnen heffen. Het gebied waarin deze Charge geldt wordt aangeduid met de ‘congestion charge zone’, op grote borden langs de weg.
kaartjelonden

U dient 10 pond (12-13Euro) te betalen voor iedere dag dat u met een betalingsplichtig voertuig de stad in rijdt, tussen 7 uur ’s ochtends en 6 uur ’s avonds.
Dit bedrag is in 2011 verhoogd van 5£ naar 10£, waardoor het autorijden in Londen inmiddels nog verder ontmoedigd wordt en het in veel gevallen verstandiger is om het openbaar vervoer te gebruiken.

betalen van congestion charge

Het betalen van de congestion charge kan online op de website tfl.gov.uk.

De betaling kan je vooraf of op de dag zelf in orde brengen. DoOe je dit niet, dan krijg je automatisch een Penalty Charge Notices (PCNs).

De bedraagt 60£ (73€) indien met binnen de 14 dagen betaalt en anders loopt dit al snel op tot 120£ (146€).

Je dient de congestion charge enkel te betalen per dag dat je in de zone rondrijdt. Als je je wagen 3 dagen ongebruikt parkeert, moet je dus enkel op de aankomst en vertrekdag de congestion charge betalen.

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...