Londen, een stad om verliefd (op) te worden

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

De meest romantische uitstapjes in Londen

Een van bekendste steden uit Europa en zeker van Engeland, het levendige Londen. Een bijzondere stad waar de tijd aan je voorbij kan vliegen wanneer je aan het shoppen bent in Oxford street, maar ook de stad waar de wereld aan je voeten lijkt te liggen wanneer je in de Londen Eye stapt en de stad waar love locks op heel wat plekken te vinden zijn omdat ook voor een romantische stedentrip dit de plek is om naartoe te gaan.

Londen is een stad om verliefd op te worden. Nog niet overtuigd? Lees dan onderstaande tips en ontdek waarom Londen zo tof is:

1. Shopaholics zijn verliefd op Londen

Elke fashionista, shoeaholic of shopaholic zal beamen dat Londen qua shoppen een stad is om verliefd op te worden. Wanneer je op zoek bent naar de nieuwste kleedjes kan je namelijk in Londen je hart ophalen, omdat in straten als Oxford Street elk bekende winkelketen wel is te vinden. Denk aan het goedkope Primark, Forever21, H&M, Bershka, Zara of Mango. Je vindt er werkelijk alles. Van winkels die je hier in Belgie vindt tot winkels die alom bekend zijn in Engeland als Topshop of MissSelfridge.

2. Net aan het daten? Hang met je date een lovelock op

In Londen vind je een aantal bruggen waar je lovelocks op kunt hangen. Als je net of al tijden verliefd bent koop je dan een slotje en deze hand je aan de brug. Sommige geliefdes krassen er hun naam in, andere schrijven het erop maar sommige hangen simpelweg een lovelock op.

3. Hand in hand met je date langs Buckingham Palace

Een mooie wandeling maak je in Londen als je naar Buckingham Palace gaat. Dichtbij het paleis vind je namelijk een groot park waar je leuk doorheen kunt lopen en samen met je date eekhoorns kunt spotten. Een aanrader dus als je een stukje wilt lopen en graag op de foto wilt met de onbeweegbare bewakers bij het paleis. De wisseling van de wacht is trouwens een leuk moment om te gaan, de wachters wisselen dan van positie.

4. Romantisch uitzicht vanuit Londen Eye

Heb je geen hoogtevrees en wil je graag met je lief alles van londen zien? Dan zul je een kaartje voor de Londen Eye moeten kopen. Vanaf hier toren je hoog boven de stad uit en zie je alles in een oogopslag.

londen-eye

5. Beleef de romantiek in een romantisch hotel in Londen

Hostel, hotels, resorts, B&B’s of Airbnb’s – je vindt het allemaal in Londen. Maar als je een romantisch weekendje plant is het leuk om ook in een romantisch hotel te verblijven. Een aantal aanraders: The Nadler Kensington, The Zetter en The Savoy.

6. Cupcakes eten en koffiedrinken

Als er iets is dat je moet doen in Londen is het cupcakes eten en koffiedrinken, dit lijkt in elke straathoek wel te kunnen en is dan ook zeker iets dat je niet moet overslaan.

lovelocks-1

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...