Londen als een echte Londenaar beleven

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

Het leven in Londen

Wanneer je in een stad als Londen rondloopt, kun jij je bijna niet voorstellen dat mensen hier echt wonen. Toch heeft deze wereldstad bijna zeven miljoen inwoners. En dan zijn de mensen die er tijdelijk verblijven voor hun werk of voor hun plezier niet eens meegeteld.

Als je er woont ga je natuurlijk niet elke dag naar Tate Modern of in de rij staan bij de Londen Eye. Een Londenaar beleeft een heel ander Londen.

Wakker worden bij de Starbucks, Costa of Pret a Manger

Als echte Londenaar verblijf je niet in een vakantiehuis aan de rand Londen, maar heb je een kamer in een van de buitenwijken zoals Warwick Avenue of Camden Town. In deze wijken zit er op elke hoek een koffiehuis zoals de Starbucks, Coasta of Pret a Manger.

Londenaren hebben geen koffiezetapparaat thuis, want met een koffiehuis om de hoek is dat ook nergens voor nodig. Hier ga je namelijk je eerste bakkie koffie halen en eet je ook meteen je ontbijt. Het is heel normaal om hier met vrienden in het weekend af te spreken om tien uur in de morgen of om je collega’s er te ontmoeten om daarna samen verder te reizen naar je werk.

Als toerist trouwens ook een handige plek om gratis wifi te vinden om je mail even te verwerken of op de sociale netwerken rond te surfen.
starbucks2

The London Arms

In de wijken in Greater Londen vind je veel pubs die de naam van de wijk dragen en daar ‘Arms’ aan hebben toegevoegd. In centraal Londen zul je weinig echte Londenaren tegenkomen, want die vinden het bier daar te duur. Wil je bier drinken op zijn Engels, dan zul je opzoek moeten gaan naar een Kingston Arms, Teddington Arms of een Richmond Arms. Deze pubs zijn tijdens voetbal, rugby en cricket wedstrijden afgeladen en enorm gezellig.

De shows van West End

Londen kent een grote musical cultuur. Londenaren zelf hebben het vaak over West End en daar worden de theaters rondom Covent Garden mee bedoeld. Hier worden de grootste musicals opgevoerd. Langs de weg staan vaak kraampjes waar kaartjes worden verkocht, maar deze zijn meestal nep.

Kaartjes kun je het beste kopen bij het theater zelf. Als je geen fortuin kwijt wilt zijn, kun je het beste overdag naar het theater gaan en vragen of ze nog kaartjes hebben voor de middagvoorstelling. Met een beetje geluk heb je dan een prachtige plek voor de helft van de prijs. Ook is er een officieel verkooppunt van deze tickets. Dit is de TKTS op Leicester Square

Een momentje van rust

Als je woont in een stad als Londen, dan is er altijd wat te doen. Ontspannen doen echte Londenaren daarom in een van de vele stadsparken.

Hyde Park is een van de populairste parken. Hier vind je echt een mengelmoes van toeristen en echte Engelsen.

In Greenpark vind je vooral toeristen en studenten. Als vakantieganger kom je natuurlijk pas echt tot rust in een mooi vakantiehuis. Deze staan vaak buiten het centrum en geven je de kans om even bij te komen van alle indrukken van de stad. De tube rijdt na twee uur ’s nachts niet meer, maar er gaan verschillende bussen naar de buitenwijken. Met de Londense taxi kom je uiteindelijk altijd op de plek van bestemming aan.
park2

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...