Een muzikale reis naar Londen

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

Geniet van een muzikale reis

Muziekliefhebbers opgepast: wilt u een citytrip Londen combineren met het bezoek van een bijzonder concert of in de voetsporen treden van uw lievelingsartiest? Plan dan nu een vliegreis naar Londen. Met een vliegticket naar London Heathrow of London City Airport landt u direct in deze bruisende stad. Ook de drie andere luchthavens van de regio (Stansted, Luton, Gatwick) hebben prima verbindingen met de stad, maar houd rekening met de kosten voor vervoer van de luchthaven naar de city.

Het zomerse carnavalsfeest ‘Carnaval del Pueblo’ vindt jaarlijks in augustus plaats, in 2013 is dat op 18 augustus. Het is het grootste Latijns-Amerikaanse cultuurfeest in Europa en trekt bezoekers niet alleen uit Londen, maar uit het hele land. ’s Middags begint een optocht, die via de London Bridge eindigt in het Burgess Park. Latino-muziek, dans en eten horen er allemaal bij. Gebruikelijk zijn de spectaculaire kostuums, van Equadoriaanse klederdracht tot Braziliaanse carnavaloutfits. Voor het festival in het park betaalt u een kleine entreeprijs (online bestellen voor £3), maar dat is zeker de moeite waard, omdat er op vier podia concerten worden gegeven. Braziliaans entertainment, Colombiaanse reggaeton, Mexicaanse folk en singer/songwriter wisselen elkaar af van ‘s middags tot vroeg in de avond.

componisten in Londen

Zijn mensenmassa’s niets voor u, dan kunt u in de voetsporen treden van beroemde componisten, die in Londen gewerkt hebben, zoals Händel, Mendelssohn en Purcell. Bezoekt u bijvoorbeeld het Haymarket Theatre, waar de Duitse barokcomponist Händel zijn oratoria Esther en Deborah voor het eerst opvoerde. Ook in Covent Garden heeft hij meermaals premières opgevoerd. Zijn graf is in de Westminster Abbey. Als hofcomponist van de Engelse koning George I heeft hij zo’n prominente plaats verdiend. Ook de beroemde Engelse barokcomponist Henry Purcell is met deze gothische kerk verbonden, hij was hier vanaf 1676 in dienst als organist. Ook de Duitse componist Mendelssohn- Bartholdy kwam vaak naar Londen voor optredens. The London Trocadero is de opvolger van the Argyll Rooms waar Mendelssohn’s Midzomernachtsdroom met groot succes première had.

City of Londen festival

Blijven we in de klassieke hoek, dan is het City of London Festival ook iets voor u. Dit festival vindt gedurende twee weken in juni en juli plaats, waarbij de nadruk ligt op klassieke muziek. Dit jaar zal het festival van 23 juni t/m 26 juli zijn. De concerten vinden onder andere in St Paul’s Cathedral en de Livery Company Halls plaats, maar veel concerten zijn ook buiten op pleinen, straten en parken, bijvoorbeeld bij Liverpool Street Station. Deze concerten zijn gratis, om de Londense bevolking meer bekend te maken met allerlei soorten muziek.

Amy Winehouse

Is klassiek niets voor u? De rauwe stem van de echte Londense Amy Winehouse is misschien nog in uw geheugen gebrand. Van deze tragische rockstar is een wassen beeld gemaakt in Madame Tussaud Londen. In bijvoorbeeld het Hyde Park heeft ze een concert gegeven, maar ook in de daklozenopvang van Union Chapel, Islington. Echte fans kunnen haar graf bezoeken op de Joodse begraafplaats Edgwarebury Cemetery in het Noorden (Barnet) van de stad.

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...