Londen in 1 dag

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

Een leuke planning voor een dagje Londen

Londen in 1 dag onmogelijk? Niet met een goede planning en als je alleen voor de highlights van de stad gaat (met gebruik van de gekende metro). Goedkoop vliegen is tegenwoordig meer regel dan uitzondering en bovendien ben je binnen 45 minuten in de hoofdstad van Engeland. Alle redenen dus voor een dagje Londen.

08:30 – Aankomst Heathrow
Omdat je geen bagage bij je hebt, hoef je niet ellenlang te wachten maar kan je direct in de metro stappen richting het centrum van Londen. Eerste stop: Westminster.

londenbigben

10:00 – Big Ben, London Eye en Houses of Parliament
De London Eye is met zijn 135 meter het grootste reuzenrad ter wereld. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Londen. Schuin tegenover de London Eye vind je de Big Ben en Houses of Parliament. Absoluut even waard om langs te lopen en in de buurt een kopje koffie te drinken of een Engels ontbijt te nuttigen.
Metro: Westminster

buckinghampalace

11:00 – Buckingham Palace
Op bezoek bij de koningin waar om 11:00 de 45 minuten durende wisseling van de wacht plaatsvindt. Bovendien is in augustus en september het paleis open voor publiek en kun je de State Room, Grand Hall en Grand Staircase bewonderen.
Metro: St. James’ Park of Victoria

12:30 – Hyde Park
Lunchen doe je in het leukste park van Londen, namelijk Hyde Park. Het park is ontzettend groot, 140 hectare, en is de thuisbasis van menig sportevenement en popconcert.
Metro: Marble Arch of Hydepark Corner

14:00 – Westminster Abbey
Terug met de metro richting Westminster om een bezoek te brengen aan Westminster Abbey. Een prachtige kerk in gotische stijl die al decennia lang decor is voor veel Koninklijke bruiloften en begrafenissen.
Metro: Westminster

westminsterabbey

16:00 – British Museum
Het grootste museum van Engeland en daarom onmogelijk om in één dag, laat staan een paar uur, te bekijken. Daarom kiezen we voor een zogeheten Eye-opener rondleiding. Onder leiding van een gids zie je in 50 minuten enkele hoogtepunten van het museum.
Metro: Tottenham Court Road

18:00 – Camden
Gezellige eettentjes en pubs vind je in Camden. Hier bestel je een typisch Engels diner, inclusief a pint of beer.
Metro: Camden Town

20:00 – Freud
Voor een goede kop koffie strijk je neer in bar Freud. Gevestigd in een sfeervolle kelder met een uitgebreid assortiment aan verschillende soorten koffie. Geen fan van koffie? Ze schenken hier ook wijn, bier en cocktails.
Metro: Covent Garden

22:00 – Club Egg
Gaat je vliegtuig nog niet terug? Bezoek dan Club Egg. Club Egg is een superleuke en hippe club waar je absoluut een keer geweest moet zijn en waar je door kan gaan tot in de vroege uurtjes.
Metro: Kings Cross

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...