Harrods

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

Bezoek het schitterende warenhuis Harrods

Het wereld beroemde warenhuis Harrods is niet alleen geliefd onder de koopjes liefhebber maar ook bij de cultuurliefhebber. Niet alleen de producten zijn de moeite waart maar ook de architectuur van die indrukwekkende gebouw. Wil je echt alles gronding bekeken hebben, dan kan je best een volledige dag uitrekken, wel niet al te evident als je op citytrip in Londen bent. Er zijn dan nog tal van andere bezienswaardigheden.

Harrods zelf is opgericht in 1835. Het was oorspronkelijk een thee- en kruideniersgroothandel voor de omringde bevolking.

Door de dreiging van cholera-epidemie, is de winkel verhuisd naar Bromton Road waarbij het na een ware brand nogmaals herbouwd werd, maar dan iets grootschaliger zoals we Harrods kennen, de dag vandaag.

De eigenaars van Harrods is de gekende Egyptische familie Al-fayed. Echter zijn er geruchten dat deze terug verkocht is aan een Holding in Quatar.

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...