Daguitstap naar Brighton vanuit Londen

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

Alles over een dagje Brighton

Ben je voor enkele dagen in Londen en wil je een totaal andere daguitstap of vakantietripje doen, dan is een tripje naar Brighton zeker de moeite.

Brighton is 1 van de meeste gekende badsteden van de UK en op minder dan 1,5u met de trein vanuit hartje Londen te bereiken. Vanuit St Pancreas international (waar de Eurostar aankomt) kan je een Thameslink trein nemen, die je op 1u 20m naar Brighton brengt (een return ticketje kost je een 26£).

Vanuit het station in Brighton is het 10minuten wandelen naar de kust, waar palmbomen je duidelijk maken dat je aan de warm golfstroom staat.

De pier van Brighton

Het meest gekende zicht in Brighton is de pier van Brighton. In 2003 is de oude west pier afgebrand en hiervan is er enkel nog een skelet te zien in het water (te vinden net voor de deur van het Holiday Inn hotel aan de Seafront).

brightonpier

Ter hoogte van deze afgebrande west pier verrijst er nu een nieuw verticale pier Brighton i360 met een platform dat bezoekers meeneemt naar een hoogte van maar liefst 138m. Deze in het oog springende attractie zou in de zomer van 2016 moeten opengaan, waar er momenteel nog hard wordt gewerkt aan de nodige funderingen.
brighton i360

De Brighton/Palace Pier

De nieuwere Brighton/Palace Pier is daarnaast een meer dan opvallend uitzichtpunt met zijn pretpark en lunaparken op de pier. Vooral ’s avonds is het 1 groot lichtbaken, dat zorgt voor mooie foto’s.

 

 

brightonpier1

brighton-pier-draaimolen

 

Brighton is een unieke badstad met een zeer gezellige atmosfeer en alle mogelijkheden voor een ontspannen dagje aan zee. Waar zou je nu beter Fish & Chips kunnen gaan eten dan op het keienstrand van Brighton. Een ideale locatie dus voor een daguitstap vanuit Londen.

Zo moet je bij aankomst in het station zeker langs de Brighton Dome (wat eenpopulaire conferentielocatie is) wandelen op weg naar het strand. Dit prachtige gebouw doet veel denken aan de nep gebouwen in de Efteling. 😉

brighton-dome-1

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...