Camden Town

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

De ideale plek voor verrassende souvenirs

Camden Town is een populaire alternatieve wijk in Londen en staat ook wel bekend als ‘Camden Town Market’. Als je in Londen op zoek bent naar unieke souvenirs dan raden wij ook absoluut een bezoek aan Camden Town aan. Veel alternatieve kunstenaars verkopen schitterende kunstwerken van de Britse hoofdstad! In dit artikel nemen we je dan ook graag mee in dit unieke stukje Londen!

gevels in camden town

De markt

Camden Town bestaat uit honderden kraampjes en winkels waar van alles te koop ik. Van alternatieve kleding tot hippe sneakers en van unieke kunstwerken tot vers fruit. Het aanbod op de markt is dus zeer divers.

Tijdens een wandeling over de markt zal je al snel kennismaken met veel alternatieve jeugd en volwassenen die speciale kleding dragen met bijvoorbeeld veel leer. Ook de gebouwen in Camden Town zijn erg uniek, vrijwel elk gebouw is voorzien van graffiti en andere kunst!

De Camden market bestaan uit meerdere markten, dit zijn:

  • Camden Lock Market
   Kunst, handgemaakte souvenirs en eetgelegenheden
  • Stables Market
   Antiek en ‘vintage’ kleding
  • Camden Canal Market
   Vlakbij het kanaal. Vooral kleding wordt hier verkocht
  • Buck Street Market
   Handgemaakte souvenirs en kleding
  • Inverness Street
   Kunst, kleding, souvenirs en eetgelegenheden

camden markt

Optredens en pubs

Het uitgaansleven in Camden Town is de tweede reden waarom deze buurt steeds populairder aan het worden is. In de kroegen komen vaak de echte Londenaren die vaak in zijn voor een leuk feestje. De alternatieve buurt zorgt bovendien voor veel opkomende artiesten die regelmatig live optredens geven in de sfeervolle pubs. Ook vind je ‘Electric Ballroom’ in Camden, hier worden regelmatig optredens gegeven door grotere dj’s en bands.

De metro

Camden Town is ideaal te bereiken met de metro, de halte heet ook gewoon: ‘Camden Town’ en is te vinden op de zwarte Northern line. Vanaf hartje centrum ben je in circa 5 á 10 minuten in Camden, erg snel dus!

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...