Big Ben

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

Bezichtig de belangrijkste bezienswaardigheid van Londen!

De Big Ben in Londen is allicht een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Londen. Als je een weekendje Londen plant is dit zeker een aanrader om te bezichtigen. ’s Nachts is de Big Ben spectaculair verlicht, de wijzer zijn dan mooi verlicht.

De Big Ben is ontworpen in 1843 en was uiteindelijk volledig klaar in 1858. Hij werkte als klokkentoren voor het paleis van Westminster, nu beter gekend als “Houses of Parliament”.

De Big Ben klok is werelds grootste klok. De wijzerplaat heeft een diameter van 7,5 meter. De klok is erg betrouwbaar daar deze nog maar zelden is stilgevallen. Het enige nadeel is dat je als toerist deze trekpleister niet kan bezoeken.

Voor je smartphone kan je vele apps vinden, die met de Big Ben mee het uur laten zien en ook de gekende klokslagen afspelen.

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...