The Nothing Hill Carnival bezoeken eind augustus

engeland
Wij vergelijken
londen reisbureaus

Caribisch muziek in de wereldstad Londen

Zoals ieder jaar wordt ook dit jaar het Nothing Hill Carnival weer gevierd in augustus. Dit Caribische feest is een van de grootste straat festivals van de wereld. Het wordt al sinds 1964 georganiseerd en over de jaren heen is het steeds groter geworden. Er is muziek, eten en vooral heel veel gezelligheid. Als je deze zomer zin hebt in een feestje kun je een hotel onder andere hier boeken en kun jij mee swingen op de Caribische beats.

Let’s talk about Music

Het Nothing Hill Carnavil werd in eerste instantie gevierd zodat de Afro-Caribische mensen hun cultuur en feesten konden vieren. De aantrekkelijke muziek werkt aanstekelijk en al snel kwamen mensen van her en ver om dit grote straat theater te bekijken.

Er zijn verschillende muziekstijlen te horen tijdens dit carnaval. Calypso is een van de oudste muziekstijlen. Deze werd gebruikt door de slaven omdat ze niet mochten praten over hun verleden en ze verbroederden door deze liederen samen te zingen. De geluiden die je vooral veel door de straten zult horen gallen zijn Steel Pan en Soca. Dit zijn de wel bekende Caribische tonen die je al van ver kunt horen.

Enjoy the Food

Tijdens het Caraval zul je naast muziek ook de vele lekkere geuren ruiken van het typische eten. Veel kipgerechten en geroosterd eten is kenmerkend voor deze dag en de Caribische cuisine. Een ding is zeker, het eten is hier veel lekkerder dan dat ze in jouw hotel serveren!

Join the crowd!

De swingende muziek daagt jou uit om mee te doen en het leuke is: dat mag! Swing mee op de tropische beats en laat die billen schudden. Als jij het niet uit jezelf doet, dan haalt iemand anders je wel van de kantlijn. Het is een feest waar iedereen mag meedoen. Aan het eind van de dag kun je deelnemen aan een van de after party’s of je kunt uitgeput je hotel binnenrollen. Nog geen hotel geboekt? Kijk hier voor meer informatie en de beschikbare hotels rond 25 en 26 augustus in Londen om dit fantastische evenement niet te missen!
nothinghillcarnival2foto credits

Londen top 5


Handige reistips & deals

londen treinen

Schadevergoeding bij een vertraging van een vlucht? Handige tips!

Wat nu? tijdsverlies bij vertraging vlucht… Ernstige vertraging van mijn geboekte vlucht en daar stond ik dan… met mijn hebben en houden op luchthaven Sc...

schiphol

3 tips voor parkeren op Schiphol: Bespaar en geniet van uw reis

Wanneer je je volgende reis aan het plannen bent denk je vast na over het parkeren op Schiphol. Natuurlijk zijn er verschillende opties om naar de luchthaven te...